Funkcja „Zawołaj na priv” – co i jak w praktyce.

Na ShowUp wprowadziliśmy nową funkcję: „Zawołaj na priv”. Czas na wyjaśnienie jak ta funkcja wygląda w praktyce, abyście nie obawiali się jej używać 😉

Większość z nas ma swoich ulubionych transmitujących – to jest oczywiste. Transmitujący mają własne sprawy i nie mogą cały czas pozostawać przy komputerze – to też oczywiste. Nowa funkcja ma jeszcze bardziej usprawnić kontakty na ShowUp.

Jak to wygląda ze strony wołającego na priv?
1. Zaglądacie do „Ulubionych”, macie tam znaczkiem oznaczone osoby które godzą się na „Zawołaj na priv”.
lub
2. Zaglądacie na profil Transmitującego, który was interesuje i odnajdujecie tam przycisk „Zawołaj na priv”.
3. Kolejnym krokiem jest wybranie tego privu, który was interesuje i przywołanie określonej osoby.
4. W momencie kliknięcia w przycisk przywołania, na waszym koncie zostaje zablokowana taka ilość żetonów ile kosztuje wybrany przez was priv.
5. Na transmitującego czekacie maksymalnie 10 minut, po tym czasie żetony są odblokowywane.
6. Gdy Transmitujący potwierdzi chęć udziału w prywatnej transmisji dostajecie wiadomość, że macie 3 minuty na to by przygotować się na wejście do transmisji prywatnej, jeśli przegapicie ten czas, żetony przepadają na rzecz transmitującego.

Jak to wygląda ze strony transmitującego?
1. Każdy kto chce by działała u niego funkcja „Zawołaj na priv” musi podać numer swojego telefonu. Na ten numer przyjdzie kod, który należy wpisać, by numer został zapisany w systemie ShowUp.
2. Transmitujący musi mieć ustawione szablony transmisji prywatnych w tym przynajmniej jeden szablon aktywny (z aktywnych szablonów wybierają „wołający”).
3. Gdy ktoś korzysta z opcji „Zawołaj na priv” Transmitujący otrzymuje SMS od ShowUp.tv, w którym znajduje się komunikat o przywołaniu na priv.
4. Po otrzymaniu wiadomości SMS Transmitujący ma 10 minut by podejść do komputera i zalogować się na swoje konto SU.
5. Po zalogowaniu wyświetli się okienko z zaproszeniem na priv.
6. Jeśli Transmitujący nie zaloguje się w czasie 10 minut od momentu nadejścia wiadomości SMS od ShowUp to „wołanie na priv” uważa się za nieaktualne.
W przyszłości przewidujemy dodanie terminarza w których Transmitujący zgadza się na „wołanie”.

Informacja, która dla wielu z was jest ważna dotyczy poufności waszych danych. Numery telefonów są zaszyfrowane w systemie, SMS przychodzi zawsze od nadawcy identyfikującego się jako: „ShowUp.tv”.